Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Britse Deliveroo-koeriers zijn zelfstandige ondernemers volgens rechter
Maaltijdbezorgers die in het Verenigd Koninkrijk voor Deliveroo werken, zijn zelfstandige ondernemers. Dat heeft het Britse hof van beroep bepaald in een zaak die was aangespannen door vakbond IWGB. De uitspraak komt goed uit voor Deliveroo, omdat de zzp-bezorgers een belangrijke pilaar zijn in het verdienmodel van de onderneming. lees meer»

Techbedrijven komen volgens DNB steeds meer in vaarwater van banken
De Nederlandsche Bank (DNB) concludeert in een nieuw rapport dat de rol van grote techbedrijven in de financiële sector aan het veranderen is en raadt banken en verzekeraars aan om zich daarop voor te bereiden. Maar ook de regelgeving en het toezicht zullen aangepast moeten worden, zegt Steven Maijoor, de nieuwe directeur Toezicht van DNB in gesprek met NU.nl. lees meer»

Vattenfall verkoopt helft van grootste windpark ter wereld aan BASF
Vattenfall, de Zweedse moedermaatschappij van het voormalige Nuon, verkoopt 49,5 procent van het windpark Hollandse Kust Zuid aan de chemiereus BASF. Het Duitse bedrijf betaalt daar 300 miljoen euro voor. Hollandse Kust Zuid is het eerste windpark dat niet gesubsidieerd wordt en zal na afronding het grootste windpark ter wereld zijn. lees meer»

Goedkope spullen uit Chinese webwinkels worden een stuk duurder
Vanaf 1 juli moet op alle online aankopen van buiten de Europese Unie (EU) btw betaald worden. Tot dusver hoefde dat voor bestellingen onder de 22 euro niet. Bovendien rekent PostNL extra kosten voor het innen en afdragen van die btw. Die kosten variëren van 4 euro tot 7 euro per pakje. DHL brengt voor de nieuwe btw-afdracht geen extra kosten in rekening. Dat laten de vervoerders desgevraagd aan NU.nl weten. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »