Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Getouwtrek om Huawei-topvrouw krijgt vervolg in Canadese rechtszaal
Canada zei bijna een jaar geleden al in te stemmen met de uitlevering van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou aan de VS. Maar de rechtbank moest dat wel goedkeuren, de eerste fase van die zaak is begonnen. lees meer»

'Boeing wil 10 miljard dollar lenen om 737 MAX-crisis te trotseren'
Vliegtuigbouwer Boeing probeert bij de bank een lening van 10 miljard dollar (ruim 9 miljard euro) te krijgen om de crisis te trotseren die is ontstaan door het aan de grond houden van de 737 MAX. Dat schrijft CNBC maandag op basis van ingewijden. lees meer»

IMF opnieuw pessimistischer over groei van wereldeconomie in 2020
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de wereldeconomie zal groeien in 2020, maar minder hard dan eerder verwacht. De wereldeconomie groeit minder snel dan eerder gedacht vanwege voortdurende handelsspanningen en oplopende spanningen in het Midden-Oosten. lees meer»

Bedrijf achter Duitse zonneauto gered met crowdfundingcampagne
De Duitse start-up Sono Motors, een bedrijf dat een zonneauto op de markt wil brengen, heeft met een crowdfundingcampagne voldoende geld opgehaald om de activiteiten voort te zetten. lees meer»

Apple-CEO Tim Cook: 'Wereldwijde belastingaanpassingen onvermijdelijk'
Het is logisch dat er iets aan het huidige belastingssysteem moet veranderen en dat er een wereldwijde aanpak moet komen. Dat zei Apple-CEO Tim Cook maandag tijdens een evenement in Ierland. Het is een opvallende uitspraak, omdat met een hervorming ook het techbedrijf te maken krijgt met hogere belastingen. lees meer»

Franse minister: Langdurige staking heeft 'beperkte impact' op economie
De stakingsgolf in Frankrijk die nu al 46 dagen aanhoudt, heeft volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire een "beperkte impact" op de Franse economie. Door de werkonderbrekingen groeide de economie in één kwartaal 0,1 procentpunt minder, stelt Le Maire maandag. lees meer»

'Duitse scheepsbouwer stapt naar rechter vanwege miljardenorder Damen'
De Duitse scheepsbouwer German Naval Yards (GNY) stapt naar de rechter vanwege een miljardenorder voor de bouw van nieuwe marinefregatten, schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt maandag. Het contract voor de bouw van fregatten ging vorige week naar de Nederlandse scheepsbouwer Damen, maar GNY wil dat de rechter het contract ongeldig verklaart. lees meer»

Europeanen hebben minder moeite met betalen van nutsvoorzieningen
Het deel van de Europese huishoudens dat problemen heeft met het betalen van de nutsvoorzieningen neemt af, schrijft het Europese statistiekbureau &redirect=%2Feurostat%2F" target="_blank">Eurostat maandag. Onder nutsvoorzieningen vallen zaken als gas, water en licht. In 2018 kon 7 procent van de Europese huishoudens de rekening voor nutsvoorzieningen niet betalen. In 2013 was dat nog 10 procent. lees meer»

IEA: Olie- en gasbedrijven doen te weinig om uitstoot te verminderen
Olie- en gasbedrijven moeten meer geld investeren in duurzame energiebronnen, schrijft het Internationaal Energieagentschap (IEA). Doen ze dit niet, dan lopen ze onder meer het risico om op de lange termijn winsten mis te lopen en door de maatschappij niet langer geaccepteerd te worden, aldus het energieagentschap. lees meer»

Oxfam: Tweeduizend rijksten bezitten samen meer dan 4,6 miljard armsten
Het verschil tussen rijk en arm neemt wereldwijd toe, schrijft Oxfam Novib in haar jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid in de wereld. De organisatie publiceert dit ieder jaar voor de start van het World Economic Forum (WEF) in Davos, een plek waar wereldleiders, CEO's en politici jaarlijks samenkomen om mondiale kwesties te bespreken. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »