Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

EU-ministers bereiken akkoord over klimaatplannen
De EU-klimaatministers zijn het na zestien uur onderhandelen eens geworden over een Europees klimaatpakket. De ministers gingen akkoord met vijf nieuwe wetten die ertoe moeten leiden dat er in 2030 55 procent minder broeikasgassen worden uitgestoten dan in 1990. lees meer»

Michelin en Nokian verbreken banden met Rusland
Zowel de Franse bandenmaker Michelin als het Finse Nokian staakt zijn activiteiten in Rusland. Het zijn de eerste westerse bandenmakers die zich terugtrekken uit het land. lees meer»

Invallen bij Hyundai en Kia in Duitsland vanwege sjoemeldiesels
Duitse autoriteiten hebben invallen gedaan bij Hyundai en Kia. De Zuid-Koreaanse autobouwers worden ervan verdacht sjoemelsoftware te hebben gebruikt om de uitstoot van dieselauto's te manipuleren. De autoriteiten doorzochten acht bedrijfspanden in Duitsland en Luxemburg. lees meer»

Soepele regels kinderopvang moeten komende jaren personeelstekort bestrijden
Kinderopvangorganisaties mogen de komende twee jaar meer werknemers in opleiding aannemen, heeft minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) besloten. Dit kan de hoge werkdruk en personeelstekorten in de sector verlichten. lees meer»

Huizenkopers kunnen voortaan in logboek zien wat andere biedingen waren
Wie een huis heeft gekocht of verkocht, kan vanaf vrijdag in een aantal gevallen zien wat anderen hebben geboden. Geïnteresseerden kunnen dit zien in een digitaal logboek waar makelaars van drie brancheverenigingen op 1 juli mee starten. Het logboek moet het biedproces transparanter maken. lees meer»

Thuiswerkadvies achterhaald, werkgevers en ministerie hameren op basisregels
Nu het aantal coronabesmettingen en het ziekteverzuim weer oplopen, dringt de vraag zich op of het weer tijd is voor een thuiswerkadvies. Volgens werkgeversorganisatie AWVN is een dwingend thuiswerkadvies niet meer van deze tijd. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hamert nadrukkelijker op de basismaatregelen. lees meer»

Feesten in een Airbnb-tje wordt definitief verboden
Airbnb maakt een blijvertje van het verbod om te feesten in een huis dat via het platform gehuurd wordt. Een dergelijk verbod werd tijdens de coronacrisis ingevoerd, als maatregel om het verspreiden van het virus tegen te gaan. lees meer»

Ophokplicht voor pluimvee deels opgeheven
Pluimveehouders in bepaalde gebieden tegen de Belgische en Duitse grens hoeven zich vanaf dinsdag niet meer aan de ophokplicht te houden. Dat heeft minister Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) dinsdag bekendgemaakt. Volgens de bewindsman is het risico dat pluimvee in die regio's besmet wordt met de vogelgriep relatief beperkt. lees meer»

Gascrisis zorgt niet direct voor duur saunabezoek, behalve voor koopjesjagers
Sinds de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne lopen de prijzen voor elektriciteit en gas fors op. Dit betekent voor velen een hoge energierekening. Ook zwembaden, sauna's en wellnesscentra krijgen hoge kosten voor hun kiezen. Wat betekenen deze prijzen voor jouw favoriete uitje of zwemabonnement? lees meer»

Nederland zakt op vakbondsranglijst door vaker schenden werknemersrechten
Nederland is voor het eerst gezakt van de eerste naar de tweede categorie op een toonaangevende internationale ranglijst over de bescherming van werknemersrechten. Nederland stond sinds de eerste editie in 2014 steevast als een van de beste landen in de Global Rights Index van het Internationaal Vakverbond (ITUC). lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »