Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Tesla moet bijna vijftigduizend auto's terugroepen in China
De Amerikaanse automaker Tesla moet tienduizenden auto's terugroepen in China. Dat maakt de Chinese marktautoriteit SAMR vrijdag bekend. In totaal moeten 48.442 voertuigen van de S- en X-series terug naar de garage. De auto's worden teruggeroepen vanwege mogelijk onveilige constructiefouten in de voor- en achterwielophanging. lees meer»

Pas 5 procent ontvangers loonsteun heeft echt omzetverlies al gemeld bij UWV
Zo'n 7.500 van de 140.000 bedrijven die dit voorjaar loonsubsidie ontvingen, hebben inmiddels hun definitieve omzetverliezen aan het UWV gerapporteerd. Dat meldt de uitkeringsinstantie, die met deze gegevens de definitieve subsidiebedragen bepaalt. lees meer»

Hotels mogen gasten na 20.00 uur geen alcohol meer schenken
Hotels mogen vanaf 20.00 uur geen alcohol meer schenken in hun bars en restaurants. Ook mag de drank dan niet meer worden geleverd via roomservice. Deze aanscherping van de coronamaatregelen gaat direct in, meldt een woordvoerder vrijdag namens het kabinet. lees meer»

Toekomst van de Hollandse Nieuwe ligt nu op de Brexit-onderhandelingstafel
De Brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) spitsen zich sinds vrijdag toe op de visserij, van beide zijden een heet hangijzer. Ook de belangen voor de Nederlandse visserijsector zijn groot. Bij een no deal-Brexit zal de Hollandse Nieuwe niet meer smaken zoals ie hoort te smaken, zegt voorzitter Johan Nooitgedagt van de Nederlandse Visserijbond. lees meer»

Verbod op termen 'vegaburger' en 'vegetarische worst' van tafel geveegd
Vegetarische producten mogen in de toekomst nog steeds vleesnamen hebben. De agrarische industrie wil dat de Europese Unie het gebruik van termen als vegetarische worst of vegaburger verbiedt, maar het Europees Parlement (EP) stemde daar vrijdag tegen. Dat meldt de landbouwcommissie van het EP vrijdag op Twitter. lees meer»

KLM neemt zondag afscheid van Boeing 747 met twee landingen op Schiphol
KLM neemt zondag nu echt afscheid van de Boeing 747-400. Die dag landen twee toestellen van dat type voor het laatst in de KLM-kleuren op Schiphol, heeft een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vrijdag laten weten. lees meer»

Spaanse hotelsector vestigt hoop op Britten en Duitsers
Het aantal toeristen dat afgelopen maand een hotelkamer had geboekt in Spanje, lag bijna 80 procent lager vergeleken met vorig jaar. Er gloort wel weer hoop voor de sector nu het Verenigd Koninkrijk en Duitsland reizen naar de Canarische Eilanden niet meer afraden. lees meer»

Langdurige pinstoring winkels Albert Heijn, Etos en Gall&Gall voorbij
Alle winkels van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall kampten vrijdag sinds de vroege ochtend met een pinstoring, bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan NU.nl. Pas aan het begin van de middag was de storing verholpen. lees meer»

Huizenprijzen verder door het dak, gemiddeld huis kost ruim 345.000 euro
De prijzen van koopwoningen zijn vorige maand weer verder gestegen. Een huis werd 8,6 procent duurder, de grootste prijsstijging sinds januari 2019. Een gemiddeld huis kost nu 345.443 euro, blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. lees meer»

Verenigd Koninkrijk tekent eerste post-Brexit handelsdeal met Japan
Het Verenigd Koninkrijk (VK) en Japan hebben vrijdag een handelsovereenkomst getekend. Het is de eerste grote post-Brexit overeenkomst voor het VK. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »