Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

EU-top over begroting afgesloten zonder dat een akkoord bereikt is
De begrotingstop van de leiders van de 27 leden van de EU in Brussel over een nieuwe langetermijnbegroting is vrijdag abrupt geëindigd, zonder dat er een akkoord bereikt is. Dat werd rond half acht in de avond duidelijk. lees meer»

Kind nooit naar de tandarts geweest? Verzekeraars sturen ouders brief
Polishouders van CZ, Zilveren Kruis, Menzis en VGZ van wie de kinderen niet naar de tandarts gaan, kunnen een brief van hun verzekeraar verwachten. Hierin worden ouders erop gewezen dat mondzorg bij minderjarigen kosteloos is. Zo moeten gebitsproblemen en hoge kosten op latere leeftijd voorkomen worden. lees meer»

Zeeman komt met unisex merkkledinglijn
Kledingketen Zeeman introduceert volgende week een kledinglijn met stukken die gedragen kunnen worden door zowel mannen als vrouwen. Bovendien prijkt op de mouwen van de hoodies, truien en T-shirts een merkje, een geborduurde Z. lees meer»

Luchtvaartsector loopt 27 miljard euro aan omzet mis door coronavirus
Het coronavirus kost de wereldwijde luchtvaartsector 29,3 miljard dollar (circa 27 miljard euro) aan omzet. De grootste inkomstenderving, 25,7 miljard euro, is voor rekening van de Aziatische luchtvaartmaatschappijen. Die regio wordt vooralsnog het zwaarst getroffen door het virus. In China zijn verreweg de meeste besmettingen. lees meer»

ACM krijgt meer macht om te hoge warmtetarieven aan te pakken
De Autoriteit Consument&Markt (ACM) krijgt meer macht om de prijzen voor warmte te beperken als de leverancier een te hoog rendement behaalt. Dat is het voornemen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De grote warmteleveranciers behaalden afgelopen jaren meer rendement dan is toegestaan. lees meer»

Autoverkoop in China 92 procent lager als gevolg van coronavirus
In China, de grootste markt voor personenwagens ter wereld, worden door het coronavirus COVID-19 fors minder voertuigen verkocht. Het aantal registraties lag gemeten over de eerste twee weken van februari 92 procent lager dan een jaar eerder. lees meer»

DSM koopt voor 765 miljoen euro fabrikant van moedermelkstoffen
Het Limburgse DSM lijft Glycom in voor een bedrag van 765 miljoen euro, maken de bedrijven vrijdag bekend. lees meer»

'Energierekening stijgt enkele tientjes door investeringen in energienet'
De energierekening zal in het komend decennium jaarlijks met enkele tientjes stijgen door de investeringen van netbeheerders in het energienet, voorspelt Stedin-directeur Marc van der Linden in een vrijdag verschenen interview met het AD. lees meer»

Koopwoningen 6,3 procent duurder in januari
Bestaande koopwoningen waren in januari 6,3 procent duurder dan in dezelfde periode een jaar eerder, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag. lees meer»

Nederlander mindert in rap tempo consumptie van materialen
Nederland consumeerde in 2018 per inwoners ruim 20 procent minder materialen dan in het jaar 2000. De materiaalconsumptie per inwoner is lager dan het gemiddelde in de Europese Unie (EU) en de zogenoemde grondstofvoetafdruk per inwoner kleiner. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag in de publicatie Circulaire economie in Nederland. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »