Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

'Tekort aan loodgieters en elektriciens zal komende jaren verdubbelen'
Het tekort aan vakmensen in de installatiebranche verdubbelt de komende drie tot vijf jaar mogelijk tot 40.000 mensen als er niets gebeurt. Daarvoor waarschuwt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland zaterdag in De Telegraaf. De installatiebranche, waarin ongeveer 150.000 vakmensen werkzaam zijn, zit dan ook te springen om nieuw personeel. lees meer»

Inauguratie president Biden drijft vermogen van topmensen verder op
De aandelenmarkten hebben positief gereageerd op de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. Onder meer Jess Bezos, Elon Musk en Mark Zuckerberg, topmannen van respectievelijk Amazon, Tesla en Facebook, konden daardoor miljarden bijschrijven. Amazon-baas Jeff Bezos sluit de week af als rijkste mens ter wereld, zo meldt zakenblad Forbes zaterdag. lees meer»

Goederenvervoer loopt allesbehalve soepel sinds Brexit
Het vervoer van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk gaat allerminst vlekkeloos. Vooral bij vlees, planten en bloemen gaat het lang niet altijd goed. Dat melden belangenverenigingen voor de logistiek Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex aan NU.nl. Vooral aan de Britse kant lijken de voorbereidingen tekort te schieten. lees meer»

Banken openen deel geldstortautomaten weer na plofkraakrisico's
Banken heropenen maandag verspreid over het land veertig geldstortautomaten voor ondernemers. De automaten zullen uit veiligheidsoverwegingen tijdens de openingsuren permanent worden bewaakt en iedere dag worden geleegd. Zo moet worden voorkomen dat ze doelwit van plofkraken worden. lees meer»

Ruim een derde minder valse eurobiljetten aangetroffen in 2020
Het aantal in Nederland aangetroffen valse eurobiljetten is in 2020 flink gedaald. In totaal heeft De Nederlandsche Bank (DNB) vorig jaar 25.500 valse biljetten uit de roulatie gehaald, meldt de centrale bank vrijdag. Dat is 34 procent minder dan in 2019. lees meer»

ING voldoet aan strengere eisen en blijft huisbankier van de overheid
Het betalingsverkeer van de overheid wordt de komende tijd toch geregeld door ING. Na de schikking die het Openbaar Ministerie (OM) met de bank trof vanwege de witwasaffaire, werd het contract dat ING als huisbankier had met het Rijk niet automatisch verlengd. Minister van Financiën Wopke Hoekstra gooide de aanbesteding open, maar nam hierin strengere regels op, omdat de bank niet zomaar kon worden uitgesloten. Toch kwam ING als winnaar uit de bus. lees meer»

Volkswagen zag winst halveren in coronajaar 2020
Volkswagen, de grootse autofabrikant ter wereld, zag de winst vorig jaar halveren. Dit kwam onder meer doordat het bedrijf door de uitbraak van COVID-19 fabrieken moest sluiten. Wel kon het concern in de laatste maanden van 2020 weer wat meer auto's afleveren, meldt de Duitse autobouwer vrijdag. lees meer»

Minister zet deur op een kier voor KLM om aan sneltestplicht te ontkomen
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft vrijdag de deur op een kiertje gezet voor KLM om niet aan de aankomende sneltestplicht te hoeven voldoen. De luchtvaartmaatschappij moet wel, in overleg met het RIVM, voor een veilig alternatief zorgen. lees meer»

Bitcoinkoers duikelt tot onder de 30.000 dollar
De waarde van de bitcoin is in de afgelopen dagen flink gedaald. Een week geleden was de digitale munt nog bijna 40.000 dollar waard, maar vrijdag dook de koers tijdelijk onder de 30.000 dollar. Het is tekenend voor de cryptomunt, waarvan de koerswaardes sterk fluctueren. lees meer»

Geen gedwongen ontslagen in eindbod NS voor nieuwe cao
De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben donderdag een eindbod gedaan voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. In het nieuwe aanbod worden onder meer de lonen in de komende twee jaar met zo'n 4 procent verhoogd en belooft de NS tot 2025 geen personeel gedwongen te ontslaan. FNV, de grootste vakbond, zal het eindbod aan zijn leden voorleggen. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »