Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Milieudefensie wil hoger beroep Shell in klimaatzaak voorkomen
Milieudefensie wil met Shell-topman Ben van Beurden in overleg treden om te voorkomen dat het energiebedrijf in hoger beroep gaat tegen een uitspraak van de rechter. Die verplichtte Shell vorige maand om de uitstoot van CO2 sneller terug te dringen. De oliemaatschappij liet kort na de uitspraak al weten waarschijnlijk in hoger beroep te gaan. lees meer»

Britse Deliveroo-koeriers zijn zelfstandige ondernemers volgens rechter
Maaltijdbezorgers die in het Verenigd Koninkrijk voor Deliveroo werken, zijn zelfstandige ondernemers. Dat heeft het Britse hof van beroep bepaald in een zaak die was aangespannen door vakbond IWGB. De uitspraak komt goed uit voor Deliveroo, omdat de zzp-bezorgers een belangrijke pilaar zijn in het verdienmodel van de onderneming. lees meer»

Techbedrijven komen volgens DNB steeds meer in vaarwater van banken
De Nederlandsche Bank (DNB) concludeert in een nieuw rapport dat de rol van grote techbedrijven in de financiële sector aan het veranderen is en raadt banken en verzekeraars aan om zich daarop voor te bereiden. Maar ook de regelgeving en het toezicht zullen aangepast moeten worden, zegt Steven Maijoor, de nieuwe directeur Toezicht van DNB in gesprek met NU.nl. lees meer»

Vattenfall verkoopt helft van grootste windpark ter wereld aan BASF
Vattenfall, de Zweedse moedermaatschappij van het voormalige Nuon, verkoopt 49,5 procent van het windpark Hollandse Kust Zuid aan de chemiereus BASF. Het Duitse bedrijf betaalt daar 300 miljoen euro voor. Hollandse Kust Zuid is het eerste windpark dat niet gesubsidieerd wordt en zal na afronding het grootste windpark ter wereld zijn. lees meer»

Goedkope spullen uit Chinese webwinkels worden een stuk duurder
Vanaf 1 juli moet op alle online aankopen van buiten de Europese Unie (EU) btw betaald worden. Tot dusver hoefde dat voor bestellingen onder de 22 euro niet. Bovendien rekent PostNL extra kosten voor het innen en afdragen van die btw. Die kosten variëren van 4 euro tot 7 euro per pakje. DHL brengt voor de nieuwe btw-afdracht geen extra kosten in rekening. Dat laten de vervoerders desgevraagd aan NU.nl weten. lees meer»

Oliesector voert giftige benzine uit, inspectie dreigt met dwangsommen
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stelt vast dat Nederlandse oliebedrijven benzine met giftige stoffen uitvoeren naar Afrika en Azië. Die benzine is niet toegestaan op de Nederlandse markt, maar de wetgeving in Afrika en Azië is minder strikt. Toch kan de inspectie de bedrijven aanpakken op basis van een Nederlandse wet. lees meer»

ACM waarschuwt voor gratis proefpakketten die niet gratis zijn
Toezichthouder ACM wijst erop dat mensen in toenemende mate via sociale media worden benaderd met de vraag of zij producten gratis uit willen proberen en dat vervolgens blijkt dat een en ander helemaal niet gratis is. Zo worden voor het versturen van het proefpakket al verzendkosten in rekening gebrachtén wordt gedreigd dat dat gratis proefpakket betaald moet worden als het niet teruggestuurd wordt. lees meer»

Amsterdams elektriciteitsnet kan vraag niet aan, bedrijven op wachtlijst
Door de sterk toegenomen vraag naar elektriciteit kan het stroomnet in sommige delen van Amsterdam niet meer genoeg stroom leveren. Daardoor komen nieuwe grootgebruikers op een wachtlijst terecht, en dat is eerder dan netbeheerder Liander had verwacht. lees meer»

Krimp economie was toch groter aan het begin van dit jaar
De Nederlandse economie is in de eerste drie maanden van dit jaar met 0,8 procent gekrompen, blijkt uit de zogeheten tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die donderdag is gepubliceerd. Eerder ging het CBS uit van een teruggang van 0,5 procent. lees meer»

Vrouwen verliezen zeven jaar na eerste kind helft van inkomen
Vrouwen verliezen meteen na de geboorte van hun eerste kind een deel van hun inkomen en na zeven jaar loopt dat op tot gemiddeld 46 procent, blijkt uit een studie van het Centraal Planbureau (CPB). Dat komt volgens het CPB vooral doordat de rolverdeling tussen mannen en vrouwen nog steeds zeer traditioneel is. Met andere woorden: vrouwen gaan vaker minder werken na de geboorte van een kind. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »