Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

ECB-president Lagarde vindt inflatie nog steeds te hoog en zint op renteverhoging
De inflatie in de eurozone is nog steeds te hoog, waardoor een strikter monetair beleid noodzakelijk is. Dat heeft president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag gezegd. lees meer»

Gokparadijs Macau draait weer op volle toeren
De casino's van het Aziatische gokparadijs Macau draaien weer als vanouds. De omzet steeg in mei met maar liefst 366 procent tot 1,93 miljard dollar (1,8 miljard euro). Dat is het hoogste niveau sinds het begin van de coronacrisis in januari 2020. lees meer»

Personeel distributiecentra AH stemt in met nieuwe cao: stakingen van de baan
Het overgrote deel van de werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn heeft ingestemd met de nieuwe cao. Stakingen zijn daarmee definitief van de baan, laten de vakbonden FNV en CNV donderdag weten. lees meer»

Meer scheepsbranden door stekkerauto's en illegale Russische boten
Verzekeraar Allianz ziet dat er steeds meer branden zijn op schepen. Vorig jaar waren er ruim tweehonderd incidenten, het grootste aantal in tien jaar. Acht schepen gingen hierbij verloren. De oorzaak wordt onder meer gezocht in het groeiende transport van goederen met batterijen, zoals elektrische auto's. lees meer»

Bijna 12 procent meer loon voor twaalfduizend werknemers in zuivelindustrie
Een meerderheid van de twaalfduizend werknemers in de Nederlandse zuivelindustrie gaat akkoord met de nieuwe cao. Dat betekent dat de lonen met bijna 12 procent omhooggaan en nieuwe stakingen definitief van de baan zijn. lees meer»

Grote ontslaggolf bij autofabriek VDL Nedcar: achttienhonderd banen weg
Autofabriek VDL Nedcar gaat in november al een groot deel van het personeel ontslaan. Duizend werknemers en nog eens 800 uitzendkrachten die in Born in Limburg werken, moeten in het najaar vertrekken. Dat terwijl de fabriek nog tot maart 2024 MINI's maakt voor BMW. lees meer»

Inflatie daalt bijna overal in Europa, maar niet in Nederland
In bijna alle Europese landen stijgen prijzen steeds minder hard. Daarop iséén uitzondering: Nederland. In ons land lopen prijzen juist weer harder op. lees meer»

Zon- en windenergie groeien wereldwijd sneller dan ooit
De wereldwijde capaciteit van duurzame energie groeit dit jaar naar verwachting met 440 gigawatt. Het is de grootste groei ooit, meldt energieagentschap IEA donderdag. Dat de groei versnelt, komt onder meer door subsidies, hoge prijzen voor fossiele energie en het dichtdraaien van de gaskraan door Rusland. lees meer»

KPN verhoogt abonnementsprijzen met gemiddeld 3,17 euro per maand
KPN vraagt vanaf 1 juli gemiddeld 3,17 euro meer per maand voor zijn internetpakketten. De telecomprovider verhoogt de prijs vanwege de hoog opgelopen inflatie. lees meer»

Elon Musk weer allerrijkste met net iets meer geld dan Louis Vuitton-miljardair
Tesla-topman en Twitter-eigenaar Elon Musk is weer de rijkste persoon op aarde. Hij neemt het stokje over van Bernard Arnault, de Franse bestuurder van luxeconcern LVMH, bekend van kledingmerk Louis Vuitton en Moët&Chandon-champagne. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »