Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Waarom schrappen bedrijven de winstuitkering voor aandeelhouders?
Massaal stoppen bedrijven met het uitkeren van een deel van de winst aan de aandeelhouders, het zogeheten dividend. Toezichthouders zetten banken onder druk om niet meer uit te keren en ook andere ondernemingen zetten een streep door het uitkeren met als reden de uitbraak van het coronavirus. lees meer»

Wat als je werkgever onvoldoende maatregelen neemt tegen corona?
Thuiswerken, beperkte kinderopvang of thuisblijven alséén gezinslid ziek is: het coronavirus maakt de zaken op het werk een stuk lastiger. Niet iedere werkgever past de adviezen van het RIVM even goed toe. Wat kun je doen als je vindt dat de baas de coronamaatregelen onvoldoende in acht neemt? lees meer»

Econoom en schrijver Arnold Heertje (86) overleden
Econoom en emeritus hoogleraar Arnold Heertje is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden, bevestigt de familie aan het FD. Heertje schreef tientallen boeken, waaronder het veelgebruikte en vertaalde lesboek De Kern van de Economie. lees meer»

Tandarts van een op de zeventien Nederlanders dreigt failliet te gaan
Mondzorgkoepels luiden de noodklok over het aantal dreigende faillissementen van tandartsen. Honderden mondzorgpraktijken, die ongeveer een miljoen Nederlanders behandelen, hebben de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) laten weten dat zij nog maar "een paar weken kunnen overleven", vertelt vicevoorzitter Ravin Raktoe van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) zaterdag in gesprek met NU.nl. lees meer»

Vooringevulde aangifte? 'Je laat ook niet winkelpersoneel je kar vullen'
De Belastingdienst maakt het doen van aangifte heel makkelijk door veel gegevens vooraf in te vullen. Toch is het beter om de aangifte helemaal zelf te doen, vooral om te voorkomen dat je te veel betaalt. lees meer»

OPEC-vergadering uitgesteld om onenigheid Saoedi-Arabië en Rusland
De digitale bijeenkomst tussen Rusland en OPEC, het samenwerkingsverband tussen veertien olie-exporterende landen, is uitgesteld vanwege een oplopende ruzie tussen Saoedi-Arabië en Rusland, meldt Reuters zaterdagmiddag. lees meer»

'Amazon wil coronatesten om mogelijk personeelstekort te voorkomen'
Online warenhuisgigant Amazon wil over zoveel mogelijk coronatesten beschikken om zo het personeel aan het werk te houden, bericht Reuters zaterdag op basis van een intern document. lees meer»

'HEMA-eigenaar Boekhoorn stuurt aan op schuldsanering'
HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn is bereid om eigen kapitaal in de noodlijdende winkelketen te stoppen, mits de de schuldeisers een deel van de schuld kwijtschelden. Zo meldt het FD zaterdagochtend. lees meer»

Minister Koolmees: Mogelijk melden 100.000 bedrijven zich bij UWV
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt er rekening mee dat 100.000 bedrijven zich de komende periode bij uitkeringsinstantie UWV melden voor een loonkostenregeling, zegt hij zaterdagochtend in het AD. lees meer»

'Overheid zal coulanter omgaan met innen schulden en betaling boetes'
Mensen die een schuld hebben bij de overheid of een boete moeten betalen worden de komende tijd vanwege de coronacrisis milder aangepakt, dat staat in een brief die het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft rondgestuurd naar deurwaarderskantoren en is ingezien door het AD. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »