Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Zwitserse bank geeft toe te hebben geholpen bij belastingontduiking in VS
De Zwitserse private bank Pictet biecht op klanten in de Verenigde Staten te hebben geholpen om belasting te ontduiken. Meer dan 5,6 miljard dollar (zo'n 5,2 miljard euro) bleef zo verborgen voor federale belastingdienst IRS. lees meer»

NU+ | Waarom Spotify na zeventien jaar verlies nu de broekriem aantrekt
Spotify heeft maandagochtend de grootste reorganisatie in zijn geschiedenis aangekondigd. Ruim vijftienhonderd mensen verliezen hun baan. Maar de muziekdienst draait al zeventien jaar verlies. Waarom wordt juist nu ingegrepen? lees meer»

Pakketbezorgers: 'Bijna alle cadeaus op tijd binnen voor pakjesavond'
Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor Pakjesavond, verwachten pakketbezorgers PostNL en DHL. Vrijwel alle pakjes zijn binnen twee dagen bij de klant binnengekomen. lees meer»

NU+ | Piepende telefoons in heel Nederland: NL-Alert-testbericht weer verstuurd
Als het goed is, ontving je maandag om 12.00 uur een testbericht van NL-Alert. Het alarmsysteem moet iedere Nederlander kunnen waarschuwen bij noodsituaties. Dit moet je erover weten. lees meer»

Chinees vastgoedbedrijf Evergrande krijgt meer tijd van schuldeiser
Het Chinese vastgoedconcern Evergrande krijgt onverwacht langer de tijd om met een reddingsplan te komen. Een van de schuldeisers heeft zijn verzoek tot onmiddellijke liquidatie ingetrokken. lees meer»

Zonnepanelen verdienen zichzelf sneller terug door lage prijzen
Wie nu zonnepanelen koopt, heeft de investering volgens Milieu Centraal binnen zo'n zes jaar terugverdiend. Dat is twee jaar sneller dan aan het begin van 2023, toen zonnepanelen nog veel duurder waren. lees meer»

Ruim vijftienhonderd medewerkers van Spotify eindigen 2023 zonder baan
Muziekdienst Spotify heeft maandagochtend de derde en tot nu toe grootste reorganisatie aangekondigd om kosten te besparen. Daarbij verliest 17 procent van het personeel zijn baan. Dat komt neer op ruim vijftienhonderd medewerkers. lees meer»

Kerstbomen zijn niet aan te slepen, maar ballen en pieken raken uit de gratie
Kunstkerstbomen zijn dit jaar iets goedkoper dan vorig jaar. Desondanks verwachten telers en tuincentra dat ook de echte boom met hier en daar een scheve tak populair blijft. "Je geeft je liefde toch geen plastic rozen?" lees meer»

Werkdruk blijft hoog: 'Het leven is gewoon drukker geworden'
Steeds meer bedrijven proberen de werkdruk te verlagen door het aantal taken te verminderen. Toch blijven de problemen groot vanwege het personeelstekort en het oplopende ziekteverzuim. Er wordt te veel verwacht van mensen, die het privé bovendien drukker hebben. lees meer»

Goud is meer waard dan ooit door koers van Amerikaanse dollar
De goudprijs is maandag gestegen naar een ongekend hoogtepunt. Dat komt vooral doordat de dollar minder waard wordt. De prijs van het edelmetaal is opgelopen tot 2.135 dollar per troy ounce (31,1 gram). lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »