Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Consument grijpt in supermarkt steeds vaker naar duurzame koffie en thee
De verkoop van duurzame voeding in de supermarkt kwam vorig jaar 21 procent hoger uit dan een jaar eerder. Vooral duurzame koffie en thee werden vaker gekocht. Ook is het aanbod van producten met een duurzaamheidskeurmerk toegenomen. lees meer»

NS-medewerkers houden woensdag de loketten gesloten
Behalve de conducteurs op de treinen naar Brussel, leggen woensdag ook de servicemedewerkers van NS het werk neer. Daardoor zullen loketten gesloten blijven, kunnen minder valide reizigers van benodigde hulp verstoken blijven en kan ook de dienstregeling in de war geschopt worden. Dat hebben vakbonden FNV Spoor en VVMC bekendgemaakt. lees meer»

Bedrijven mogen personeel kosten voor thuiswerken belastingvrij vergoeden
Werkgevers mogen hun werknemers straks een kleine vergoeding geven zonder dat hierover belasting moet worden betaald. Het kabinet presenteert op Prinsjesdag een plan om een maximale vergoeding van 2 euro per dag onbelast te laten. Daarmee worden zaken als een hogere energierekening en kosten voor koffie, thee en toiletpapier deels vergoed. lees meer»

Muziekbedrijf achter Lady Gaga is grote hit op eerste beursdag in Amsterdam
Universal Music Group (UMG), het muzieklabel achter onder meer Lady Gaga en Billie Eilish, sluit zijn eerste dag op de beurs van Amsterdam 35,68 procent hoger dan de introductieprijs. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 45,5 miljard euro, een van de grootste beursgangen in Amsterdam in jaren. lees meer»

Amerikaanse regering verbiedt cryptoplatform dat witwassen mogelijk zou maken
De Amerikaanse regering heeft SUEX, een platform dat mensen in cryptomunten laat handelen, dinsdag sancties opgelegd. SUEX heeft volgens het ministerie van Financiën hackers geholpen met het witwassen van geld dat ze via afpersing hadden verkregen. Amerikanen mogen niet meer via het platform handelen en kunnen boetes krijgen als ze dat wel doen. lees meer»

Verenigd Koninkrijk sluit met Amerikaans bedrijf deal over CO2-productie
De Britse regering heeft met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries een deal over de hervatting van de productie in het Verenigd Koninkrijk gesloten, meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Met de deal moeten dreigende problemen, zoals lege schappen door een tekort aan CO2, worden opgevangen. lees meer»

Lonen stijgen, maar het leven wordt ook duurder
De koopkracht stijgt het komende jaar gemiddeld met 0,1 procent, volgens de ramingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat betekent dus dat we met ons inkomen 0,1 procent meer kunnen kopen in de winkel. Door het sterke economisch herstel gaan onze lonen omhoog, maar omdat tegelijkertijd de prijzen ook stijgen blijft de koopkracht onderaan de streep ongeveer gelijk. lees meer»

Reizen naar VS meteen in trek na aankondiging versoepeling
Reisbureaus zien de boekingen en offerteaanvragen voor vakanties naar de Verenigde Staten binnenstromen. Dat is 24 uur geleden op gang gekomen, toen bekend werd dat volledig gevaccineerde inwoners van de Europese Unie vanaf november weer welkom zijn in het land. De meeste reizigers lijken pas volgende zomer de reis te ondernemen. lees meer»

Miljarden meer naar de zorg door corona en vergrijzing
Het kabinet trekt komend jaar miljarden meer uit voor de zorg. Ongeveer een derde daarvan heeft te maken met coronabestrijding. Verder lopen de zorgkosten vooral op door de vergrijzing. In de begroting is 93 miljard euro opgenomen voor de zorg, zo blijkt uit de miljoenennota. De zorguitgaven zijn daarmee goed voor meer dan een kwart van de totale overheidsuitgaven. lees meer»

Nederlanders geven voor het eerst meer geld uit dan voor coronacrisis
De Nederlandse consumptie kwam in juli voor het eerst weer boven het niveau van voor de coronacrisis uit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaven consumenten in deze maand 2,1 procent meer uit dan in juli 2019. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »