Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Miljardeninvestering in ruimte-internetprovider SpaceX
SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk, heeft dit jaar al meer dan 1 miljard dollar (zo'n 892 miljoen euro) verzameld bij investeerders. Dit maakte het bedrijf vrijdag bekend. lees meer»

Boris Johnson wil 'pragmatische Brexit' en vreest 'no deal' niet
Boris Johnson, een vooraanstaande 'Brexiteer' en oud-burgemeester van Londen, zegt dat hij een "pragmatische Brexit" wil. Tegelijkertijd moet het land zich ook voorbereiden op een 'no deal-Brexit' als onderhandelingstactiek. lees meer»

Directeur Pensioenfederatie tevreden over prestaties pensioenfondsen
Gerard Riemen, vertrekkend directeur van de Pensioenfederatie, vindt dat de Nederlandse pensioenfondsen de afgelopen jaren goed hebben gepresteerd. Dat zegt hij zaterdag in een interview in het AD. lees meer»

'Beurswaakhond VS onderzoekt Boeing wegens problemen met 737 MAX'
De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt of vliegtuigbouwer Boeing aandeelhouders op de juiste manier heeft geïnformeerd over de perikelen met toestellen van het type 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis vaningewijden. lees meer»

Analisten: 'Huawei ziet leveringen dit jaar met kwart dalen door sancties VS'
Het Chinese techbedrijf Huawei lijkt flink last te krijgen van de Amerikaanse sancties. Volgens analisten kan het concern het aantal leveringen dit jaar met maximaal 25 procent zien dalen. lees meer»

Amerikaanse biersector geeft Trump de schuld van flink banenverlies
De Amerikaanse biersector is boos op de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens onderzoek van de Amerikaanse branchevereniging Beer Institute zijn er tussen 2016 en 2018 maar liefst 40.000 banen verloren gegaan in de biersector. Dit zou zijn te wijten aan de handelstarieven die Trump heeft ingevoerd. lees meer»

Britse pond in beweging na aankondiging vertrek Theresa May
De aankondiging van het vertrek van premier May heeft het Britse pond in beweging gebracht. Kort na de aankondiging schoot de valuta omhoog, maar inmiddels staat het pond weer ongeveer stabiel vergeleken met gisteren. lees meer»

'Ryanair krijgt schadevergoeding van Boeing vanwege 737 MAX-toestellen'
Ryanair heeft met vliegtuigbouwer Boeing een akkoord gesloten over een schadevergoeding vanwege de aan de grond gehouden 737 MAX-toestellen. De Ierse luchtvaartmaatschappij zou honderden miljoenen euro's aan compensatie krijgen, schrijft de Ierse krant Irish Independent vrijdag. lees meer»

Containervervoerder Maersk vreest impact handelsoorlog
A.P. Møller-Maersk, de grootste containervervoerder ter wereld, maakt zich zorgen over groeiende beperkingen van de wereldhandel door de handelsspanningen. lees meer»

Verenigde Staten beraden zich op heffingen tegen lage wisselkoersen
De Verenigde Staten denken erover na om heffingen in te voeren op producten uit landen die hun munteenheid kunstmatig laag houden ten opzichte van de dollar. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »