Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Zonder loon naar huis: corona vergroot problemen in kledingindustrie uit
Voor de meeste kledingarbeiders is een eerlijk loon gewoonlijk al een droom, maar de coronacrisis maakt de situatie nog schrijnender. In Bangladesh protesteerden ruim duizend werkers onlangs omdat ze al maanden geen loon hadden ontvangen. Merken annuleren bestellingen en stellen hun betalingen uit, waardoor makers nu helemaal zonder geld naar huis worden gestuurd. lees meer»

FNV peilt of horecamedewerkers wel veilig kunnen werken vanaf maandag
Vakbond FNV heeft zaterdag een meldpunt geopend waar horecamedewerkers hun ervaringen over hun werkomstandigheden kunnen delen vanaf maandag. lees meer»

Eurocommissaris over herstelfonds: 'We vragen niet om meer macht'
Eurocommissaris Johannes Hahn (Begrotingszaken) heeft het woensdag gepresenteerde voorstel van de Europese Commissie voor een herstelfonds zaterdag in een interview met onder meer de Volkskrant verdedigd. "Er is maaréén herstel van Europa en dat is een gezamenlijk herstel", zegt de Oostenrijker. lees meer»

Nu wel een deal tussen Berlijn en Brussel over staatssteun Lufthansa
De Duitse regering heeft alsnog een akkoord met de Europese Commissie weten te bereiken over staatssteun aan luchtvaartmaatschappij Lufthansa, meldt het concern zaterdag. Vorige week lag er al een deal over de steun, maar die werd door de raad van commissarissen van Lufthansa geblokkeerd omdat het pakket geen steun genoot vanuit Brussel. lees meer»

Nederlanders sparen miljarden meer in eerste maand van lockdown
Nederlandse huishoudens hebben in april veel meer geld op hun spaarrekening gezet dan anders, blijkt vrijdag uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB), opgevraagd door NU.nl. Nederlanders legden in totaal bijna 4 miljard euro meer in dan ze opnamen. lees meer»

Twintig coronafraudeurs vervolgd, tientallen ontvangen laatste waarschuwing
Sinds de start van de coronacrisis hebben signalen van coronafraude bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) tot twintig strafrechtelijke onderzoeken geleid. Vijftig verdachte individu's werden thuis opgezocht door speciale interventieteams en ontvingen van hen een laatste waarschuwing, blijkt uit cijfers die de dienst deelde met NU.nl. lees meer»

KHN: 'Cafés hebben nog nauwelijks reserveringen voor 1 juni'
Het loopt bepaald nog geen storm met reserveringen voor een plekje in de kroeg voor 1 juni of daarna. Bij restaurants is het beeld wisselend. De eetgelegenheden in het hogere segment zien het aantal boekingen snel oplopen, die in het middensegment minder. lees meer»

Na 1 juli in sommige gevallen toch hogere bpm op nieuwe auto’s
Vanaf 1 juli mag alleen de zogeheten Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) worden gebruikt om de hoogte van het bpm-bedrag voor nieuwe auto's te berekenen. Dit resulteert ondanks eerdere beloftes over het budgetneutraal invoeren ervan in sommige gevallen toch in hogere bpm, zo blijkt vrijdag uit een Kamerbrief. lees meer»

Overheid vult garantiepot voor vakantievouchers aan met 150 miljoen euro
De overheid stopt 150 miljoen euro in de pot waarmee de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) garant staat voor de reisvouchers die touroperators aanbieden aan vakantiegangers van wie de reis wordt geannuleerd. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken (EZ) vrijdag bekendgemaakt. lees meer»

Tesla-topman Elon Musk kan prestatiebonus van 770 miljoen dollar verwachten
Elon Musk kan een prestatiebonus van 770 miljoen dollar, omgerekend 692 miljoen euro, tegemoet zien. Dat heeft Tesla in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt. De aandeelhouders moeten de bonus in juli nog wel goedkeuren. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »