Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Aandeelhouders Boeing akkoord met historische beloning vertrekkend topman
De aandeelhouders van Boeing hebben ingestemd met een beloningspakket van liefst 33 miljoen dollar voor topman David Calhoun. Dat betekent de hoogste jaarbeloning ooit voor een topman van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer. Calhoun treedt eind dit jaar af. lees meer»

Miljoenenboete NS en ProRail voor vertragingen: 'Reiziger mag meer verwachten'
ProRail en de NS krijgen boetes van de overheid omdat hun prestaties in het afgelopen jaar ondermaats waren. De belangrijkste reden voor de boetes is dat de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Breda veel te vaak vertraging had. lees meer»

Dieptepunt op de nieuwbouwmarkt lijkt voorbij
Het dieptepunt op de nieuwbouwmarkt lijkt voorbij. Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen is in 2023 licht gestegen. Ook zijn er in het vierde kwartaal van 2023 meer bouwvergunningen verstrekt voor vooral koopwoningen. lees meer»

China koopt huizen op en verkoopt ze tegen lage prijs vanwege woningcrisis
De Chinese overheid gaat woningen opkopen om ze vervolgens voor een lagere prijs te verkopen. De overheid hoopt dat de woningmarkt, die al lange tijd in het slop zit, hierdoor weer een beetje aantrekt. lees meer»

Voorgenomen overname RTL door DPG moet verder worden onderzocht
DPG Media wil RTL Nederland graag overnemen, maar de Autoriteit Consument&Markt (ACM) vindt dat er eerst verder onderzoek gedaan moet worden. De ACM denkt dat het nadelig zou kunnen uitpakken voor het Nederlandse nieuwsaanbod. lees meer»

NU+ | Dekking plannen nieuw kabinet is boterzacht, vrees voor grote tekorten
De vier formerende partijen lijken met hun nieuwe plannen financieel binnen de lijntjes te kleuren. Maar volgens experts is de dekking van bezuinigingen die cadeaus mogelijk maken boterzacht. De nieuwe regering vaart scherp aan de wind, waardoor grotere tekorten dreigen. lees meer»

BumaStemra keert recordbedrag uit aan artiesten in 2023
BumaStemra keerde vorig jaar een recordbedrag van ruim 251 miljoen euro uit aan aangesloten tekstschrijvers, componisten en uitgevers van muziek. De groei komt onder andere door betere deals met streamingdiensten. lees meer»

Vrees voor tekort aan cruciale mineralen voor windmolens en stekkerauto's
Het Internationaal Energieagentschap (IEA) waarschuwt voor een dreigend tekort aan mineralen die belangrijk zijn voor de energietransitie. Dan gaat het om grondstoffen als koper, lithium, kobalt en nikkel, die nodig zijn voor e-auto's, zonnepanelen en windturbines. lees meer»

Langverwachte opvolger van populaire game GTA V verschijnt in herfst van 2025
Het geduld van liefhebbers van het populaire spel Grand Theft Auto V wordt op de proef gesteld. Opvolger GTA VI verschijnt pas in de herfst van 2025, meldt ontwikkelaar Rockstar Games. lees meer»

ABN AMRO doet Franse tak voor levensverzekeringen van de hand
ABN AMRO verkoopt haar Franse onderdeel voor levensverzekeringen Neuflize Vie aan BNP Paribas Cardif. Met een gezamenlijk vermogen van meer dan 25 miljard euro wordt de nieuwe eigenaar naar eigen zeggen marktleider in Frankrijk. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »