Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Inflatie treft ook pizza's: prijzen stegen vorig jaar 17 procent
Pizza's en quiches waren in Nederland in december 17 procent duurder dan een jaar eerder. Daarmee zit ons land iets boven de gemiddelde prijsstijging in de EU, die uitkwam op 16 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. lees meer»

Oliebedrijven beleefden topjaar, bijna 70 miljard euro winst voor Noors Equinor
Na Shell, BP, Chevron en Total blijkt ook het Noorse olie- en gasbedrijf Equinor vorig jaar een megawinst te hebben geboekt. De door de oorlog in Oekraïne gestegen energieprijzen zorgen voor een recordwinst van 69,9 miljard euro. lees meer»

Tata Steel moet 110.000 euro betalen omdat het bedrijf milieuregels overtrad
Tata Steel is veroordeeld tot twee geldboetes van in totaal 110.000 euro, maakte de rechtbank Amsterdam woensdag bekend. De staalproducent krijgt de boetes vanwege de verspreiding van gevaarlijke stofwolken en andere overtredingen van milieuregels. lees meer»

Britse concurrentiewaakhond is tegen overname Activision Blizzard door Microsoft
Microsoft mag gamestudio Activision Blizzard nog niet overnemen. De Britse toezichthouder CMA is bang dat Microsoft na een overname te machtig wordt op de gamingmarkt. lees meer»

Ruim miljoen mensen langs de kant: mismatch op arbeidsmarkt houdt aan
Bedrijven hebben grote moeite om personeel te vindenén er staan ruim een miljoen mensen langs de kant. Hoe is deze mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt te verklaren? lees meer»

Eneco biedt weer vaste contracten aan: nou ja, een beetje vast
Eneco gaat vanaf nu weer contracten aanbieden waarbij de prijs voor gas en stroom zes maanden vastligt. De energieleverancier spreekt zelf van een vast contract, al werden contracten waarbij de tarieven elk half jaar veranderen in het verleden meestal variabel genoemd. lees meer»

Mercedes-Benz ontslaat 380 mensen in Nederland
Mercedes-Benz gaat 380 medewerkers ontslaan bij een callcenter van het Duitse automerk in Maastricht. In totaal werken er zo'n dertienhonderd mensen. lees meer»

Microsoft wil ons laten chatten met zoekmachine Bing
Microsoft gaat een uitgebreidere versie van ChatGPT inbouwen in zijn zoekmachine Bing. Gebruikers kunnen binnenkort veel gerichtere vragen stellen aan de zoekmachine. Ook kunnen ze met Bing chatten en de zoekmachine opdrachten geven. lees meer»

Handel op Turkse aandelenbeurs stilgelegd vanwege noodsituatie in het land
De handel op de Turkse aandelenbeurs is woensdagochtend stilgelegd. De Borsa Istanbul noteerde op dat moment met een min van 7,1 procent op dagbasis het grootste verlies sinds maart vorig jaar. lees meer»

Omgevingsdienst doet aangifte tegen Tata Steel vanwege overtreding
De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft aangifte gedaan tegen Tata Steel. Tijdens een controle bleek dat de stofmonitoren van het staalbedrijf niet aan de wet voldoen. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »