Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Johnson brengt een 'no deal-Brexit' dichterbij: Dit zou dat betekenen
Met de keus voor Boris Johnson als premier lijkt het scenario van een Brexit zonder afsprakenpakket met de Europese Unie een reële optie. Maar wat betekent dit eigenlijk precies? NU.nl beantwoordt vragen over een 'no deal-Brexit'. lees meer»

IKEA stopt met jaarlijkse verzending van de catalogus
De nieuwe catalogus van IKEA valt voortaan niet meer automatisch op de deurmat van alle mensen met een klantenpas. Om het nieuwe beleid te testen, wordt de papieren gids nog wel in het verzorgingsgebied van IKEA Delft verspreid, waar zo'n 550.000 klanten hem ontvangen. lees meer»

IMF halveert groeiverwachting Latijns-Amerikaanse economie
Het internationaal monetair fonds (IMF) heeft dinsdag de groeiverwachting voor de economie van Latijns-Amerika meer dan gehalveerd in vergelijking met de prognose van drie maanden geleden. De verwachting is van 1,4 procent groei in heel 2019 naar 0,6 procent bijgesteld. lees meer»

EU 'staat klaar om terug te slaan' bij Amerikaanse aanval op autosector
Als de Amerikanen hun plan doorzetten om extra invoertarieven op Europese auto's te heffen, zal de EU direct terugslaan met extra invoertarieven op 35 miljard euro aan Amerikaanse producten. Volgens Eurocommissaris Cecilia Malmström ligt de lijst met tegenmaatregelen "in principe al klaar". lees meer»

Hasbro verkoopt meer speelgoed door succes Avengers- en Spiderman-films
Speelgoedmaker Hasbro heeft in het tweede kwartaal van 2019 meer speelgoed verkocht. Volgens het Amerikaanse bedrijf ging de omzet omhoog door de successen van de films Avengers: Endgame en Spiderman: Far From Home. lees meer»

KLM moet half miljoen betalen voor opvang van 'opgepropte' schildpadden
Vliegmaatschappij KLM moet opdraaien voor de opvangskosten van elfduizend schildpadden die in de zomer van 2017 werden opgepikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), maakt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (aait-op-voor-kosten-noodopvang-schildpadden.aspx" target="_blank">CBb) dinsdag bekend. lees meer»

AEX bereikt hoogste stand in ruim achttien jaar
De AEX-index heeft dinsdag de hoogste stand in ruim achttien jaar bereikt. De beursindex steeg dinsdagochtend met 0,87 procent naar 581,60 punten. Het is de hoogste stand sinds mei 2001. lees meer»

Basic-Fit groeit verder en heeft nu meer dan twee miljoen leden
De Nederlandse fitnessketen Basic-Fit heeft in de eerste helft van dit jaar 27 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode in 2018. Ook nam het aantal leden verder toe, maakt het bedrijf dinsdag bekend. lees meer»

'Flink meer hotelovernachtingen in Amsterdam in eerste deel van 2019'
Amsterdamse hotels hebben een sterk begin van het jaar achter de rug, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van cijfers van het economisch bureau van ABN AMRO. In de eerste vier maanden van dit jaar waren er 12,5 procent meer hotelovernachtingen in de hoofdstad dan in dezelfde periode vorig jaar. lees meer»

Zzp'ers mogen van ACM prijsafspraken over minimumtarief maken
Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) kunnen collectief afspraken maken over hun beloning om aan een minimuminkomen te komen, staat in de dinsdag verschenen Concept-leidraad tariefafspraken zzp'ers van de Autoriteit Consument&Markt (ACM). lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »