Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

WETENSCHAP NIEUWS

Kinbandpinguïns op Antarctica doen tienduizend korte dutjes per dag
Kinbandpinguïns doen zo'n tienduizend korte dutjes per dag, blijkt uit onderzoek. Door in totaal elf uur per dag heel kort weg te dommelen, blijven ze alert op vijanden en kunnen ze overleven. lees meer»

Zingen voor baby's is essentieel om taal te leren
Zingen voor baby's is essentieel om taal te leren, blijkt uit onderzoek. Baby's leren taal eerst begrijpen via ritme en toon in plaats van losse geluiden. lees meer»

Gigantische planeet ontdekt die te groot is voor haar eigen zon
Wetenschappers hebben een planeet gevonden die veel te groot is voor haar eigen zon. De ontdekking tart de natuurkundige wetten over de vorming van zonnestelsel en planeten. lees meer»

Ongezonde leefstijl en leefomgeving veroorzaakt een derde van kankergevallen
Een ongezonde leefstijl en leefomgeving veroorzaakt een derde van alle kankergevallen in Nederland. Roken is de grootste boosdoener, maar ook ongezond eten en onvoldoende bescherming tegen de zon leiden tot veel kankergevallen. lees meer»

Astronomen vinden bijzondere schijf die planeten vormt in ander sterrenstelsel
Sterrenkundigen hebben buiten ons eigen sterrenstelsel een bijzondere schijf ontdekt die planeten en sterren vormt. Ze ontdekten een zware, jonge ster in de Grote Magelhaense Wolk, een sterrenstelsel vlak bij onze eigen Melkweg. Die ster trekt materie aan en vormt daardoor een draaiende schijf. lees meer»

Zeldzame microscoop gemaakt door Antoni van Leeuwenhoek te koop
Een microscoop gemaakt door Antoni van Leeuwenhoek wordt geveild in het Verenigd Koninkrijk. De wetenschapper zou de microscoop rond 1700 hebben gemaakt. Volgens het Britse veilinghuis Christie's is het een zeldzame gebeurtenis. lees meer»

Astronaut heeft verhoogd risico op erectieproblemen na terugkeer uit ruimte
Mannelijke astronauten die terugkeren uit de ruimte hebben een verhoogd risico op erectieproblemen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Maar er is ook goed nieuws voor deze mannen, want een behandeling met speciale antioxidanten lijkt de problemen (deels) te verhelpen. lees meer»

Nederlander lost raadsel rond vleermuissoort met extreem lange penis op
Onderzoekers weten dankzij de 72-jarige Nederlander Jan Jeucken eindelijk wat laatvliegers (een vleermuizensoort) doen met hun naar verhouding gigantische penis. De mannelijke vleermuizen gebruiken hun uitzonderlijk grote geslachtsdeel niet voor penetratie, maar als een soort arm tijdens het paren. lees meer»

NU+ | Het weer over zes weken weten? Kunstmatige intelligentie maakt opmars
Ook bij weersverwachtingen is kunstmatige intelligentie (AI) aan een opmars bezig. Zo is er met behulp van AI een model ontwikkeld dat zomerweer op de langere termijn beter voorspelt. En dat is niet alleen handig voor supers die ijs willen inkopen. lees meer»

Chirurgen voeren eerste succesvolle oogtransplantatie uit, al ziet patiënt niks
Het is chirurgen in New York voor het eerst gelukt om een volledig oog te transplanteren. Tot nu toe vonden er alleen hoornvliestransplantaties plaats. Het betekent een doorbraak, ook al ziet de ontvanger niets door het oog. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »