Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

WETENSCHAP NIEUWS

Prehistorische bewoners Australië maakten tekensjablonen van bijenwas
De prehistorische inwoners van Australië maakten tekensjablonen van bijenwas, om er vervolgens afdrukken met pigment mee te maken in grotten. Dat schrijven Australische archeologen in het wetenschappelijke tijdschrift Antiquity. lees meer»

VS lanceert voor het eerst in ruim negen jaar zelf bemande ruimtevlucht
Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft zaterdag om 21.22 uur (Nederlandse tijd) de Crew Dragon-capsule gelanceerd, met twee Amerikaanse astronauten aan boord. Deze lancering is historisch: niet alleen is het de eerste keer sinds 2011 dat Amerikaanse astronauten vanaf Amerikaanse bodem opstijgen, het is ook de eerste commerciële astronautenlancering naar het internationaal ruimtestation (ISS) ooit. lees meer»

Oudste fossiel geleedpotige is 425 miljoen jaar oude Schotse miljoenpoot
Het oudste gevonden fossiel van een geleedpotige ter wereld is een 425 miljoen jaar oude miljoenpoot, gevonden op het Schotse eiland Kerrera. Dat stellen wetenschappers van de Amerikaanse Universiteit van Texas in het vakblad Historical Biology. lees meer»

Hongerige allosaurussen tijdens jura mogelijk gedwongen elkaar te eten
Allosaurussen die in de jura leefden moesten zien te overleven in een omgeving met weinig middelen, waardoor ze mogelijk noodgedwongen overgingen op kannibalisme. Dat schrijven Amerikaanse paleontologen in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE. lees meer»

Opnieuw kans op slecht weer bij nieuwe poging lancering ruimtevlucht VS
Slecht weer kan zaterdagavond opnieuw roet in het eten gooien bij de geplande lancering van de Crew Dragon-capsule van ruimtevaartbedrijf SpaceX. Volgens meteorologen is er 50 procent kans op ongunstig en stormachtig weer. lees meer»

Eerste commerciële astronautenlancering SpaceX uitgesteld door slecht weer
De eerste commerciële astronautenlancering naar het Internationaal Ruimtestation, tevens de eerste Amerikaanse astronautenlancering sinds 2011, is woensdag uitgesteld wegens slechte weersomstandigheden. Ruimtevaartbedrijf SpaceX zou woensdag twee NASA-astronauten naar het ISS brengen. Zaterdag 30 mei om 21.22 uur Nederlandse tijd wordt een tweede poging gedaan om te lanceren. lees meer»

Binnenkortéén centrale plek voor bestrijding woekerplant duizendknoop
Beleidsmakers, groenbeheerders en particulieren kunnen binnenkort opéén plek terecht voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Vier deskundige partijen introduceren 10 juni een onafhankelijk digitaal platform, waarop alle beschikbare informatie over de woekerplant is samengebracht, vertelt mede-initiatiefnemer en duizendknoopspecialist Christel Tijhuis in gesprek met NU.nl. lees meer»

LUMC opent grootste stamcel- en gentherapiefaciliteit van Nederland
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat de grootste stamcel- en gentherapiefaciliteit van Nederland bouwen. In NECSTGEN, zoals de faciliteit gaat heten, werken onderzoekers aan doorbraken op het gebied van regeneratieve geneeskunde. lees meer»

Lancering capsule vanuit VS even met het blote oog te zien in Nederland
Als de lancering van de capsule Crew Dragon woensdagavond volgens plan verloopt, kunnen Nederlanders het ruimtevaartuig kort met het blote oog waarnemen. Ruim twintig minuten nadat vanaf Florida twee astronauten richting het internationale ruimtestation ISS vertrekken, zal de capsule in een paar minuten langs Europa zoeven. lees meer»

Rol aerosolen onbewezen, dit weten we wel over verspreiding coronavirus
Het coronavirus kan zich op verschillende manieren verspreiden. Zo kan het virus bijvoorbeeld worden overgedragen via direct contact of via de lucht. De rol van iedere verspreidingsroute wordt nog onderzocht. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »