Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

WETENSCHAP NIEUWS

In 100 woorden | Hoe groot is de kans dat de zonnevlam voor black-outs en chaos zorgt op aarde?
De zon heeft onlangs de grootste vlam in jaren uitgespuwd. Zo'n zonnevlam kan stroom- en netwerkstoringen veroorzaken. Inmiddels kunnen we opgelucht ademhalen, want de aarde ligt voorlopig buiten schot. Maar hoe groot is de kans dat zonnevlammen voor black-outs zorgen? lees meer»

Eeuwenoud raadsel van bouw Egyptische piramides lijkt eindelijk deels opgelost
Wetenschappers denken het oeroude raadsel hoe de Egyptische piramides zijn gebouwd te hebben ontrafeld. Een grote groep piramides, waaronder de beroemde piramides van Gizeh, lijkt gebouwd te zijn op plekken waar vroeger een aftakking van de rivier de Nijl liep. lees meer»

Aarde blijft (voorlopig) buiten schot van nieuwe grote zonnevlammen
Afgelopen week heeft de zon de grootste zonnevlam in jaren geproduceerd. De vlam volgt op de zonnestorm die ervoor zorgde dat het noorderlicht in Nederland te zien was. Dat natuurverschijnsel is nu voorbij, want de aarde ligt niet meer in de baan van de zonnevlammen. lees meer»

Sterrenkundigen zien enorme planeet die van 'suikerspin' gemaakt lijkt
Astronomen hebben de naar verhouding lichtste planeet ooit gevonden. De planeet WASP-193b is zo licht en 'pluizig', dat de wetenschappers hem vergelijken met een bol suikerspin of de pluisjes van een paardenbloem. lees meer»

Dier ter grootte van een rat mogelijk voorvader van alle hedendaagse hoefdieren
Er zijn aanwijzingen dat een klein zoogdier, dat niet veel groter was dan een rat, weleens de verre voorvader van hoefdieren als paarden, zebra's en herten kan zijn. Het gaat om de zogenoemde Militocodon lydae. lees meer»

Potvissen hebben 'woorden' en 'zinsdelen' in eigen fonetisch alfabet
De klikgeluiden van potvissen bevatten elementen waarmee de dieren steeds nieuwe reeksen kunnen vormen. Amerikaanse onderzoekers hebben met deze 'woorden' en 'zinsdelen' een potvisalfabet kunnen opstellen. lees meer»

Oceanografen vinden diepste onderwatergrot ter wereld voor de kust van Mexico
Oceanografen hebben voor de kust van Mexico de diepste onderwatergrot ter wereld gevonden. Het zogenoemde blauwe gat is zó diep, dat de wetenschappers er nog niet in geslaagd zijn om de diepte precies te meten. lees meer»

In 100 woorden | Waarom zien we maaréén kant van de maan?
China lanceerde vrijdag een ruimtevaartuig naar de 'achterkant' van de maan. Op NUjij vroegen lezers zich af hoe het kan dat we vanaf de aarde maaréén kant van de maan zien. Dat komt door iets wat we 'synchrone rotatie' noemen. lees meer»

Orang-oetan behandelt eigen wond bewust met geneeskrachtige plant
Een orang-oetan in Indonesië heeft een wond in zijn gezicht zelf zorgvuldig behandeld met een geneeskrachtige plant. Volgens wetenschappers is dit de eerste keer dat dit is gezien bij een dier, schrijft BBC NewsAMPLT a>. lees meer»

Video | Deze waterstofboot 'vliegt' straks van Rotterdam naar Londen
lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »