Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

GEZONDHEID NIEUWS

NUcheckt: Berichten over onvruchtbaarheid door coronavaccin kloppen niet
NUcheckt controleert berichten op hun betrouwbaarheid. Dit keer kijken we naar geruchten dat coronavaccinatie invloed zou hebben op de vruchtbaarheid. Hier is geen enkel bewijs voor. lees meer»

Tandenpoetstips voor kinderen: 'Melktandjes zijn extra gevoelig'
De meeste kinderen in Nederland gaan pas na hun vierde verjaardag voor het eerst naar de tandarts. Ruim op tijd, zou je denken, maar helaas: veel kinderen hebben dan al behoorlijk last van tandplak. lees meer»

'Eigenlijk zou je elke dag de tanden van je hond moeten poetsen'
Februari is de maand van de gebitscontrole bij huisdieren. Hoe zit het eigenlijk met het gebit van honden en katten? Waarom hoeven die hun tanden niet te poetsen? Of zou dat eigenlijk wel moeten? Acht vragen aan dierenarts en dierentandheelkundespecialist Henriëtte Booij-Vrieling. lees meer»

Lang na de bevalling nog steeds moe? Dat kan postnatale depletie zijn
Het is normaal dat je soms uitgeput bent als moeder, maar als die uitputting uit de hand loopt en je altijd oververmoeid en overbelast bent, dan kan je zomaar last hebben van postnatale depletie. lees meer»

Dit weten we over de kans dat je na de coronaprik alsnog besmettelijk wordt
Hoe goed de coronavaccins kunnen voorkomen dat mensen het coronavirus nog kunnen overdragen, is op dit moment nog niet zeker. Experts verwachten wel dat de vaccins verspreiding van het virus tegengaan. lees meer»

Nieuw-Zeeland maakt menstruatieproducten per juni gratis voor alle leerlingen
Op alle scholen in Nieuw-Zeeland krijgen leerlingen vanaf juni de beschikking over gratis menstruatieproducten, schrijven persbureau Reuters en Nieuw-Zeelandse media donderdag. Leerlingen zouden af en toe niet naar school gaan omdat ze tampons en maandverband niet kunnen betalen. lees meer»

Last van sleur en verveling? 'Ertegen vechten is nog stressvoller'
Beginnen al je thuiswerkdagen zo onderhand op elkaar te lijken en slaat de sleur toe? Dat hoeft niet iets negatiefs te zijn: die alledaagse routines hebben een functie. lees meer»

Advies warenautoriteit: gebruik geen servies van bamboe of maïsvezels meer
Gebruik voortaan geen serviesgoed, zoals koffiebekers, van bamboe of maïsvezels meer. Dat adviseert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maandag. Bij gebruik bestaat een kans dat er te veel van de stof formaldehyde in je eten of drinken terechtkomt. lees meer»

Rappende psychologen op TikTok: 'Je moet de taal van jongeren spreken'
Steeds meer jongeren voelen zich eenzaam en somber door de coronacrisis. Daarbij vinden jongeren het vaak eng om over deze gevoelens te praten en hulp te zoeken. Op TikTok proberen psychologen dit taboe te doorbreken. Niet met zware psychologenpraat, maar met luchtige, muzikale filmpjes. lees meer»

Minder papierwerk in ziekenhuis levert twee uur per week op
Als artsen en verpleegkundigen minder informatie over patiënten en behandelingen hoeven bij te houden, houden ze per week twee uur over. Door het aantal registraties te verkleinen ontstaat meer tijd voor het verbeteren van de zorg, concluderen wetenschappers na een onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen, het UMCG in Groningen en Rijnstate in Arnhem. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »