Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

GEZONDHEID NIEUWS

NU+ | Nee, zonnebrandcrème veroorzaakt geen huidkanker (integendeel)
NU.nl checkt regelmatig berichten op hun betrouwbaarheid. NUjij-lezers vroegen zich af of het klopt dat je door het insmeren van zonnebrandcrème kanker kan krijgen. Zit hier een kern van waarheid in? Nee, zo blijkt bij navraag: die bewering is onzin. lees meer»

Steeds minder mazelenbesmettingen: afgelopen weken maar vijf meldingen
Gezondheidsinstanties krijgen de laatste weken amper nog nieuwe meldingen over mazelenbesmettingen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde de afgelopen twee weken vijf gevallen. Daarmee staat de teller voor dit jaar op 79 besmettingen met het virus. lees meer»

NU+ | Ook twee volwassenen overleden aan kinkhoest, maar dat blijft zeldzaam
Het aantal kinkhoestmeldingen loopt op: niet alleen in Europa, maar ook in Nederland. Zo waren er dit jaar al vijf sterfgevallen. Bij twee daarvan ging het om volwassenen. Moeten zij extra maatregelen nemen, of is de ziekte vooral gevaarlijk voor kinderen? lees meer»

NU+ | Kun je als volwassene ook kinkhoest krijgen?
In de eerste vier maanden van dit jaar zijn al 7.187 besmettingen met kinkhoest gemeld. Dat is het hoogste aantal in tien jaar. Onze lezers vroegen zich af: kun je als volwassene ook kinkhoest krijgen? En wat gebeurt er dan? lees meer»

In 100 woorden | Zonnebrand van vorig jaar over? Die kun je beter weggooien
Nu de temperaturen flink oplopen, is het tijd om je weer in te smeren met zonnebrandcrème. Maar hoelang is zonnebrand eigenlijk houdbaar? lees meer»

Bijna 7.200 kinkhoestgevallen in Nederland, grootste aantal in zeker tien jaar
Volgens nieuwe cijfers van het RIVM zijn in de eerste vier maanden van dit jaar 7.187 besmettingen met kinkhoest gemeld. In 2014 werden voor het laatst meer besmettingen in een jaar gemeld. lees meer»

Overheid heeft slecht zicht op blootstelling Nederlanders aan chemische stoffen
De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen in Nederland worden blootgesteld. Dat wordt "niet gemeten, maar geschat", ziet de Gezondheidsraad. Het adviesorgaan vindt dat de overheid regelmatig moet meten hoeveel chemische stoffen mensen hebben binnengekregen. lees meer»

Gonorroe wint steeds meer terrein, vooral onder jonge vrouwen en heteromannen
Het aantal mensen dat de geslachtsziekte gonorroe oploopt, blijft flink toenemen. Vooral de stijging onder vrouwen en heteroseksuele mannen in de leeftijd tot 25 jaar valt op. lees meer»

Oproep | Heb jij de ziekte van Lyme? Deel je verhaal met ons
In mei wordt tijdens de Lyme Awareness Maand stilgestaan bij het gevaar van tekenbeten en hoe het is om de ziekte van Lyme te hebben. Voor een artikel zijn we op zoek naar mensen die deze ziekte hebben. lees meer»

NU+ | Niet alleen een kinderziekte: dit merk je als volwassene van mazelen
Het aantal gevallen van mazelen is volgens het RIVM de afgelopen weken licht opgelopen naar 74. Mazelen zijn zeer besmettelijk, maar hebben volwassenen er nog veel last van? En heeft vaccinatie op latere leeftijd nog zin? Dat vroegen lezers zich af. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »